HÁZIREND

Kedves hastáncos tanítványok!
Egy-két praktikummal, hasznos tanáccsal és szabállyal szeretném minél kellemesebbé, hasznosabbá és biztonságosabbá tenni számotokra a foglalkozásokat.
Kérlek, legyetek partnereim ebben, és a lent felsoroltakat figyelembe véve és betartva látogassátok az órákat!
Köszönöm az együttműködéseteket!
 
Az órák típusai

A KEZDŐKNEK SZÓLÓ, ALAPOZÓ TANFOLYAMOK zártak.
Ezek látogatása csak a teljes tanfolyami díj befizetése után történhet. Az órák egymásra épülnek, így csatlakozni csak a kezdő órától számított 3. alkalomig lehetséges.
 
A KÖZÉPKEZDŐ, KÖZÉPHALADÓ és HALADÓ TRÉNINGÓRÁK nyitottak, átjárhatók, órajeggyel és bérlettel is látogathatók. Ezekről bővebben itt tájékozódhattok. A foglalkozások témái nem épülnek szorosan egymásra, így bármikor lehet csatlakozni.
Ezeken az órákon a szinteknek megfelelő tánctechnikát, eszközhasználatot és időnként koreográfiát tanulunk, gyakorolunk.
 
A KOREOGRÁFIÁS ÓRÁK zártak. Egy-egy koreográfia tanulása és gyakorlása előre meghatározott óraszámban történik annak érdekében, hogy a résztvevők együtt tudjanak haladni.

Az INTENZÍV HÉTVÉGI ÓRÁK egy-egy téma, stílus vagy koreográfia köré épülnek.

MAGÁNÓRÁK előre egyeztetett helyen és időpontban lehetségesek.

Az órák felépítése

Az órarendszerinti órák 60 percesek. Bemelegítéssel kezdődnek, majd új és régebbi mozdulatok, kombinációk tanulásával és finomításával folytatódik.
Pihenésképpen az adott csoport kedvenc zenéire  „örömtáncolunk”. Az órákat lassú, csillapító mozgással, és/vagy rövid nyújtással zárjuk.
Az órák kezdésére a pontosság jellemző. A kényelmes átöltözés, regisztráció, órajegy- vagy bérletvásárlás, valamint a „testi-lelki megérkezés” érdekében 10-15 perccel korábban érdemes érkezni.
Aki lekési a kezdést, a hátsó sorban elhelyezkedve, önálló bemelegítés után csatlakozhat az órai munkához.

Táncruha, öltözet, kellékek

A foglalkozásokon olyan gyakorló ruha javasolt, ami kényelmes, nedvszívó, pamut anyagból készült. A helyes testtartás és mozdulatok pontos kivitelezésének nyomon követése érdekében szűk nadrág, a test vonalát követő trikó vagy póló, valamint egy csípőre kötött kendő ajánlott. A folklór táncokhoz használatos pénzérmés csörgő kendők viselését kérem az órákon mellőzni!
A legkényelmesebb mezítláb táncolni, de zokni vagy tornapapucs hasznos lehet.
Az egyes táncstílusokhoz tartozó kellékeket (fátyol, bot) egyszer-egyszer tudunk kölcsönözni, de hosszútávon mindenkinek magának kell biztosítania.
Helyszíntől függően az öltözés külön öltözőben, vagy a táncteremben történik. Zárható szekrények nem állnak mindenhol a rendelkezésre, így az értékeire mindenki gondosan figyeljen!


Sérülés, betegség, egészségügyi állapot

Az órán és a tanfolyamokon mindenki saját felelősségére vehet részt, miután kijelentette, hogy egészségi állapota megfelelő a csoportos mozgásórán való részvételhez.
Alkohol- és drog általi befolyásoltság, illetve fertőző betegség fennállása alatt az órák nem látogathatóak.

Érdeklődők, kísérők

A hastánc iránt érdeklődő hölgyeknek, lehetőségük van bepillantani az órák menetébe, hangulatába, így előzetes bejelentkezés után, az óra első 20 percét meg lehet tekinteni. Továbbmaradás csak az órán való 
aktív részvétellel lehetséges.
Kísérők csak a termen kívül várakozhatnak.


Videó, fotó

Az órákon csak a tanár előzetes engedélyével lehet videózni és fotózni.
A mobiltelefon használatát kérjük mellőzni, illetve szükség esetén a telefonbeszélgetést a termen kívül intézni.

Kapcsolattartás

Az elmaradó órák esetén, a regisztrációs lapon feltüntetett e-mail címen, vagy sms számon értesítjük az érintetteket.