BEMUTATKOZÁS

Palaga Mónika  

"A tánc és a tanítás türelemre int, felszabadít, és ünneppé teszi a hétköznapjaimat. Kívánom, hogy minél több nő ismerje meg és élje át ezt a csodát..."

Mindig is vonzott a tánc. Gyermekkorom óta elbűvölve néztem a táncosnőket, ahogy gyönyörű, csillogó kosztümben táncolnak a színpadon. Számomra ez egy megfoghatatlan, meseszerű világnak tűnt, ezért nem volt bátorságom közelebb kerülni hozzá... de a vágy, hogy részese lehessek ennek a csodának, nem múlt el...
Dina Jamilah iskolájában ismerkedtem meg az orientális tánc alapjaival. Ekkor, a táncművészet tisztelete és a misztikus keleti kultúra iránti vonzalmam egymásra talált. Az itt eltöltött évek, a mai napig meghatározóak számomra, hisz egy új világ kapuja nyílt meg előttem, amin félve, de a kíváncsiságtól hajtva beléptem... Az Ezeregy Éj tánccsoport tagjaként lehetőségem nyílt táncolni különböző rendezvényeken, fesztiválokon és versenyeken. Mindegyik felejthetetlen élmény volt számomra, de mérföldkőnek számított, a 2003-ban, Szegeden megrendezett Országos Hastáncverseny, ahol I. helyezést értem el.
Ezután, hivatalossá téve fellépéseimet, az Országos Szórakoztatózenei Központban, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének vizsgabizottsága előtt szakvizsgát tettem revü táncos/orientális táncos műfajban.
2003 novemberében, életem egy új fejezetéhez érkeztem. Elkezdtem tanítani, megalapítva a Hétfátyol Tánciskolát.
Ide várom szeretettel azokat a hölgyeket, akik a legnőiesebb, és legmisztikusabb tánc megismerésén túl, a saját magukban rejlő erőt és belső szépséget is szeretnék felfedezni.